Фотоелектрически сензори, специално предназначени да регистрират цветните маркери по опаковките на продуктите чрез регистриране на разликата в контраста между фона и цветния маркер.

Фотоелектрически сензори при цветни маркери

     Продукти          Решения и приложения          Видеоклипове          За контакти

Сензомат ООД - официален представител за България

 

Примерни решения и приложения

Видеоклипове за продуктите и техните приложения

 
       
       
       
       
       
       
       
R58   Q3X Laser   R55F   QCM50   Q26 луминисцентен сензор
Изключителна чувствителност на цветовия контраст; до 2% в широк диапазон цветове, отлично представяне при нисък контраст, ултра бърза 10 kHz честота на превключване, 15 μs повторяемост. Обхват: 10 мм.

 

  Контрастен лазерен сензор с цифров дисплей и високо бързодействие. За приложения с малки контрастни разлики. Предлагат се модели с малък обсег с възможност за подтискане на фона. Обхват: 300mm.

 

 

Висока чувствителност към разлика в контраста, регистрира до 16 градации на сивия цвят, бързодействие 10 KHz, бар-графичен дисплей, настройка и обучение с бутони, работи със стъклени или пластмасови световоди.

 

  Високопроизводителният цветен сензор QCM50 осигурява надеждна проверка на цветовете в целия диапазон на сензора, дори в изключително предизвикателни приложения, базирани на цвят и контраст, открива до 12 цвята, IO-Link за отдалечена конфигурация и визуализация на интензивността на данните   Сензор за откриване на луминесцентни маркери. Надеждно открива луминесцентни пластмаси, покрития, смазочни материали и други цели на равни и неравни повърхности. Дифузен, ултравиолетова светлина, обхват от 10 до 30 mm.

 

                 
               
       
       
       
       
       
       
QL56 луминисцентен сензор                
За луминесцентни маркери, дори на луминисцентни фонове и неравни или отразяващи повърхности. Мощното UV излъчване и линия от структурирана светлина осигуряват еднакъв и постоянен лъч за подобрена чувствителност. Обхвати до 50 mm в зависимост от модела.                
                 
Продукти  >
Сензори  >
Фотоелектрически сензори  >
Бариерен принцип
Ретрорефлективен принцип
Дифузен принцип
Конвергентен принцип
Фиксиран обхват
За работа със световоди
При прозрачни обекти
При цветни маркери
Измерващи с аналогови изходи
Специални сензори
Светлинни измерващи бариери
Принадлежности - световоди
 
Още за този тип продукти в разделите Решения и приложения и Видеоклипове:
 
           
       
       
       
       
       
       
Детекция на цветни маркери   Настройки и обучение на сензори   Детекция на цветни маркери        

Примерни приложения и решения за детекция (регистриране) на цветни маркери при различни производства, условия и изисквания.

  Как да направите настройките на различни фотоелектрически и радарни сензори. Вижте във видеоклиповете в този раздел.   Видеоклипове с решения за регистриране на цветни маркери.